2017. ápr 14.

A jubileumi filmfesztivál koreai filmjei

írta: eszter.m
A jubileumi filmfesztivál koreai filmjei

thumb_45016_media_image_926x584.jpg

Hihetetlen, de az öreglány már 70 éves! És még mindig milyen jól tartja magát! Az idei cannes-i seregszemle filmjeit a tegnapi napon jelentették be. Külön büszkeség, hogy két magyar mozit is bemutatnak, Mudruczó Kornél filmje, a Jupiter holdja versenybe száll az Aranypálmáért, ez az a mozi, amiért a Keleti pályaudvarnál többször is újraépült a sátortábor a menekültek távozása után. Az Un Certain Regard szekcióban egy magyar-szlovák koprodukcióban készült film került be, Kristóf György OUT című alkotása. A Cinéfondation keretein belül pedig Szentpéteri Áron vizsgafilmjét lehet majd megnézni melynek címe Láthatatlanul. A magyar filmek után azért térjünk át a Dél-Koreát képviselő alkotásokra és rendezőkre.

A Compétitionban a Jupiter holdja mellett versenybe száll Bong Joon-ho 2. amerikai játékfilmjével az OKJA-val, amit a Netflix-szel együttműködésben készített a rendező és nyártól látható majd az online platformon. Hong Sang-soo szerintem már elmaradhatatlan része Cannes-nak. Idén is bejelentkezett a The Day After (그 후) című filmjével. Bármily hihetetlen a női főszerepet újra Kim Min-hee kapta meg. Ismerve a direktor munkáit, újabb férfi és nő kapcsolatot boncolgató lassú folyású melodrámát nézhet majd meg a közönség.

A Midnight Screenings-en belül 2 koreai mozi is helyet kapott. Nem véletlenül ebben a szekcióban. Byun Sung-hyun legújabb filmje a The Merciless. A Watcha Wearing?/My PS Partner című erotikus romantikus vígjáték után egy kemény akciófilmet készített a direktor, remek szereposztással és remélhetőleg izgalmas látványvilággal és történettel. A film szereplői a börtönből szabadulva egy bűnszervezet vezetéséért küzdenek egymással. A szekció 2. koreai mozija pedig a The Villainess címre hallgat és Jung Byung-gil munkája, a történet egy bérgyilkosnak képzett lányról szól, aki visszatér Koreába, hogy bosszút álljon. A szereposztás szintén remek, kíváncsian várom.

Május 17-től szurkolhatunk a magyar és koreai alkotásoknak... Kár, hogy nem magán a plázson.

 

forrás: http://www.festival-cannes.com/en/actualites/articles/the-2017-official-selection

Szólj hozzá

Cannes