2016. nov 23.

Song Kang-ho elérte a 100 milliós nézőszámot

írta: eszter.m
Song Kang-ho elérte a 100 milliós nézőszámot

A legendás színészóriás Song Kang-ho 20 évvel ezelőtt debütált filmvásznon az azóta szintén legendás Hong Sang-soo első filmjében. Első nagy sikert elért filmjei a gengszterdráma No.3, a Green Fish illetve a Csendes Család (The Quiet Family) voltak a kilencvenes évek végén. Aki ezek után még nem ismerte volna Dél-Koreában, már nem tudta kikerülni őt az első valódi koreai blockbusterben nyújtott zseniális alakítása miatt. Ez volt a Shiri.

Úgy tűnik, azóta sem tud mellényúlni. Láthattuk több Park Chan-wook filmben, együtt dolgozott Bong Joon-hóval. Játszott több történelmi nagyjátékfilmben, az Arcolvasót a 8., míg a Trónt a 9. koreai filmfesztiválon láthattuk és kőkemény akcióban (Snowpiercer), sőt a kimcshi westernt (A Jó, a Rossz és a Furcsa) sem hagyta ki a repertoárjából. Legutóbb, idén ősszel bemutatott The Age of Shadows c. mozijával pedig, amire 7 és félmillió néző volt kíváncsi ő lett az első koreai színész, akinek filmjei összességében elérték a 100 milliós nézőszámot. Lenyűgöző!

Természetesen továbbra sem pihen, a Taxi Driver című kvangdzsui mészárlást feldolgozó moziját januárban mutatják be, de már alá is írt egy újabb filmhez, a Fifth Columnhoz, ami 2017 közepén kerülhet a mozikba.

 

forrás: Korean Cinema Today 26. szám

Szólj hozzá